Akupressur punkter

Fordelene ved akupressur

Akupressur er ofte kalder akupunktur uden nåle. I stedet for nåle, involverer akupressur  anvendelse af manuelt tryk (oftest med fingerspidserne) på bestemte punkter på kroppen.

I følge Traditionel Kinesisk Medicin, har kroppen usynlige baner af energier, der kaldes meridianer. Der er 14 meridianer, der forbinder vores organer med andre dele af kroppen. Akupunktur og akupressur ligger på nogle punkter på disse meridianer.

Hvis strømmen af energi (også kaldet "chi" eller "qi") blokeres hvilket som helst sted på en meridian, kan det forårsage forskellige symptomer og sundhedsmæssige problemer langs meridianen og det tilhørende organ.

CO4/LI4/Tyktarm4

I stedet for at bruge nåle, benytter akupressur sig af fingrene. Ved akupressur holder man på dissse akupunktur/akupressurpunkter. Mindst i 2 minutter. Eller til du kan mærke en puls under din finger. Du behøver ikke at trykke, bare holde. Grunden til at dette virker, er fordi vores hænder og vores blod er elektromagnetisk og magnetiske poler søger hinanden.  Du kan derved trække blod og energi til punktet, der således afbalanceres.

Derved kan man påvirke praktisk taget alle lidelser i kroppen: Hovedpine, svimmelhed, spændinger, ondt i ryggen osv. Akupressur er også kendt for at kunne påvirke og dermed behandle  de følelsesmæssige og mentale tilstande der giver sig et fysisk udslag. I TKM anser man fysiske, emotionelle og mentale tilstande som udtryk for en og samme energistrøm. Alt hænger sammen – Krop og sjæl i et.

Grundtanken i akupressur er, at hvis Qi’en (energien) flyder harmonisk i kroppen så er vi friske og har det godt. Når Qi af forskellige årsager kommer i ubalance, så får vi det dårligt og på sigt bliver vi syge eller bliver skadet. Qi er den energi der udvikles og flyder i kroppens meridianbaner. Disse energistrømme er særlig påvirkelige på visse specielle punkter. De kaldes Akupunkturpunkter.

Ved at trykke/holde med fingrene på forskellige kombinationer af akupunkturpunkter kan behandleren (og dig selv!) påvirke Qi’en i meridianerne. Dermed påvirkes alle dele af kroppen, dens funktion, dens emotionelle og mentale udtryk.

En stor fordel ved akupressur, er at du kan gøre det på dig selv. Ved en behandling hos mig, lærer du nogle af punkterne at kende, at kan hjælpe din behandling, ved at holde på punkterne hjemme.

Hvordan virker akupressur

Akupressur punkter sender beskedder fra nerveenderne gennem vores centralnervesystem. Når vi trykker på dem, kan der ske to ting:

  1. Besked om smerte kan blokeres før de når hjernen.
  2. Andre beskedder kan sendes til hjernen for at fortælle den, at den skal frigive endorfiner - kemikalier der bruges til at  lindre smerte og genoprette en følelse af velbefindende.

Den bedste måde at tænke på akupressur på mht. egenbehandling, er at forstå det ikke er en tænd-sluk knap, der får alt ubehag til at forsvinde med det samme. Det er i stedet en måde at åbne og lukke for energier eller "porte".

Prøv nogle af disse akupunkturpunkter

Find punkterne beskrevet nedenfor og bare sæt en finger på det mest følsomme område du kan finde. Tryk en smule og hold i 2-3 minutter.

CO4/LI4/Tyktarm4

CO4 / Tyk 4

CO 4, LI 4, Tyk 4.

Colon 4, Large Intestine 5, Tyktarm 4, Hegu - kært barn, mange navne.

Punktet er godt til at lindre hovedpine og andre smerter. Tryk hårdere for at lindre rygsmerter, tandpine og  spændinger i nakkemusklerne.

Find dette punkt i det muskulære hud mellem tommel- og pegefingeren. Midt på knoglen.

Brug ikke dette punkt, hvis du er gravid.

PE6, CX6

PE 6 / CS 6

PC 6, PE 6, CS 6

Pericardie 6, Circulation 6.

Punktet er godt til at lindre hovedpine og andre smerter.

Dette punkt kan også hjælpe med at  lindring af kvalme, angst, karpaltunnelsyndrom, urolig mave, køre/søsyge og bruges endda til regulering af hjerterytmen.

Find dette punkt i det muskulære hud mellem tommel- og pegefingeren. Mål enten 2 tommelfingres bredde ned fra hvor dit håndled bøjer eller 3  af de andre fingre.

Lever 3, Energi-Terapi

Lever 3

LE 3

Lever 3.

Lindrer smerter i hele kroppen. Godt på st holde på, hvis du er stresset, har ondt i nedre del af ryggen, højt blodtryk,  ondt i arme og ben, søvnløshed og følelsesmæssigt oprevet.

Placeret på toppen af hver fod i vævet mellem storetå og nr. 2 tå. Træk en finger op ad fra tåen indtil du mærker den første knogle.

Mens du gør dette, træk vejret dybt for at fremme afslapning af musklerne. 

Hold i ca. 2 minutter på hvert punkt. Eller længere, hvis du har brug for det.

Galdeblære 39, Energi-Terapi

GB 39

Galdeblære 39, Energi-Terapi, 3 cun
GB 39

Galdeblære 39

Et fantastisk punkt til at  komme af med hovedpine og lindre stive skuldre og nakke. Sjovt nok, ved at massere undersiden af benet.

Et af de punkter, som styrer spændinger i hoved- og nakkeregionen, hedder GB 39 og befinder sig lige over anklen på ydersiden af benet. Hvis man trykker på dette punkt, sker der noget næsten magisk.

Punktet ligger  4 fingres bredde oppe fra midten af malleoen, den store knogle på anklen, lidt bagud for knoglen.

Punktet er særlig effektivt, hvis du har et stillesiddende arbejde og bruger meget tid foran skærmen. Denne type arbejde belaster både nakke og skuldre, og alle kender vel til den velkendte 'computer hovedpine'. Men med dette enkle trick, kan du kysse dine gener farvel.

Punktet sidder på ydersiden af benet, lige over anklen. Alt du behøver at gøre, er at presse en finger mod punktet og trykke i cirka et minut.

Mens du trykker, skal du holde øje med din vejrtrækning – træk vejret roligt og dybt.

Derefter øger du langsomt trykket.  Forsøg at slappe af i musklerne.

Let trykket og pres forsigtig mod punktet, og afslut med nogle sekunders let massage.

Udover hovedpine og øm nakke og stive skuldre, så kan stimulering af GB 39 også bidrage til at løsne op i din stive krop. Desuden  kan stimulering af punktet medføre, at trykket inde i bihulerne løsnes. 

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop