Akupunktur

Akupunktur

Diagnose

Første gang du kommer hos mig på klinikken, bruger jeg god tid til at lære dig at kende og forstå din sygdomshistorie eller ubalance mønster, og jeg vil herunder stille spørgsmål til, hvordan det er opstået, hvor længe det har varet, hvilke symptomer der er, og hvad for forværrer og/eller bedre din tilstand. 

For at få det fulde overblik over sammenhængen med evt. andre ubalancer – og dermed kunne stille en diagnose ud fra traditionel kinesisk medicin – vil jeg desuden stille dig en række supplerende spørgsmål.

Akupunktur

Det er vigtigt for mig ikke kun at behandle dine symptomer, men at hjælpe din krop til at skabe den nødvendige indre balance og dermed hele sig selv, således at årsagen til dine symptomer også behandles. Denne diagnosticerende samtale danner baggrund for det efterfølgende terapiforløb.

Første konsultation varer ofte ca. 4-5 kvarter.

Behandlingsforløb

På baggrund af den diagnose jeg ønsker at behandle ud fra, vælger jeg et antal akupunkturpunkter, typisk mellem 5 og 10 punkter. For børn er det færre, ofte mellem 2 – 4 punkter. Punkterne ligger placeret på kroppens meridianbaner, og en meridianbane er en slags forbindelsesled mellem punktet og det organ/den følelse/det symptom, det påvirker. Når nålen sættes, stimuleres og frigøres punktets Qi (energi) og dermed påvirkes energien også i den tilhørende meridian og det tilhørende organ. 

Selve akupunktur sessionen forløber med isætning af tynde sterile engangs-nåle, der typisk skal sidde mellem 20 -30 minutter.

 Behandlingen er uden bivirkninger, men det kan forekommer reaktioner i kroppen, mens nålene sidder i – f.eks. kløe, prikken snurren eller varme. Efterfølgende kan du evt. opleve en behagelig træthed / afslappethed eller måske fornyet energi. Det er vigtigt, at du husker at drikke vand efter behandlingen.

I mine behandlinger benytter jeg gerne de forskellige behandlingsformer jeg er uddannet i, alt efter klientens ønsker og behov.

De efterfølgende behandlinger indledes med en kort samtale om, hvordan det er gået siden sidst og undersøgelse af tunge og puls. Behandlingen varer typisk en times tid.

Antallet af behandlinger varierer alt efter karakteren af problemet. Der skal imidlertid være en ændring i de fleste symptombilleder efter 3 -5 behandlinger. Men har man lidt af nogle symptomer i flere år, tager det oftest også flere behandlinger at få bedret. 

Der tilrådes, at mennesker med kroniske smertetilstande, kroniske organsygdomme, og mennesker med mangeårige symptombilleder fortsætter med lindrende eller forebyggende akupunkturbehandlinger.

Behandlingsteknikker

Jeg kan bruge følgende teknikker i mine behandlinger:

Reaktioner

Behandlingen er uden bivirkninger, men det kan forekommer reaktioner i kroppen, mens nålene sidder i – f.eks. kløe, prikken snurren eller varme. Efterfølgende kan du evt. opleve en behagelig træthed / afslappethed eller måske fornyet energi. Det er vigtigt, at du husker at drikke vand efter behandlingen.

Efter endt behandling kan reaktionerne være forskellige. Indre ro, velvære og overskud, døsighed eller træthed, smertereduktion, bedring af symptomer. Som udgangspunkt er behandlingen bivirkningsfri. Umiddelbar forværring af symptomer kan forekomme ved behandling af eksem og betændelsestilstande initialt i forløbet. 

Blå mærker kan opstå, hvis små ikke synlige hud-vener gennemstikkes. Mærkerne forsvinder dog igen og har, udover kosmetisk irritation og let ømhed, ingen betydning.

Moxa

Moxa anvendes bl.a. til stive fingre, kolde fingre, styrkelse af immunforsvaret og menstruationssmerter. Moxa anvendes også tit til problemer med muskler og led, f.eks. en musearm, hold i nakken, forstuvninger osv.

Gua Sha

Gua Sha kan bla anvendes til nakke/skuldersmerter, forkølelse, træthed og stivhed i muskler.

Cupping

Cupping er en metode, hvor en hul genstand (koppen) sættes på huden og suges fast ved hjælp af undertryk. Cupperne kan bruges til både at massere med, eller de kan sættes på akupunktur , muskler eller led.

God til lungetilstande som hoste og astma, mavepine, diarré, rygsmerter. Velegnet til kredsløbsproblemer, ødemer og hovedpine mm.

Stagnationer løsnes og blodcirkulation omkring led bedres og blodet renses, Qi (energi) og Blod bevæges.

Cupping, Energi-Terapi

Cupping

Cupping, Energi-Terapi

Der er ikke noget at sige til, at man får blå mærker/sugemærker bagefter!

Cupping, Energi-Terapi

Cupping, lige efter cupperne er taget af

Cupping, mærkerne dagen efter

Cupping, dagen efter

Bestil tid til din behandling online
Johannes Møllehaves hyldest til akupunktur

Før var jeg indadvendt, lukket og sur,
men så fik jeg akupunktur.
Før blev jeg vred og gav alle et fur,
men så fik jeg akupunktur.
Jeg var forskruet med masser af skru´r,
men så fik jeg akupunktur.
Min sjæl fór rundt som en løve i bur,
men så fik jeg akupunktur.
Min forsvarsmekanisme faldt som Den Kinesiske Mur,
da så jeg fik akupunktur.
Tvangsneuroserne svandt, hvad blev der af dem?
De blev væk, mens min doktor tog stikkene hjem.
Gid metoden bli´r udbredt fra Randers til Ruhr,
længe leve akupunktur!
Jeg falder ikke tilbage ét øjeblik,
skønt jeg sad som på nåle ved hvert eneste stik.
Før var jeg stykkevis til, jeg var delt,
helbredelsen virker dog gudskelov helt. 


0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop