Følg dine meridianer og hold dine energier friske

Energi Tips

0  comments

Følg dine meridianer

Energi Medicin som alle kan udføre.

Leder du efter en form for energi healing som alle kan lave? At følge meridianerne kan være lige det.

NB: I videoen påstår jeg at Hjerte meridianen slutter på ringefingeren, det er selvfølgelig forkert, det er jo lille fingeren!

Meridian systemet

Meridianerne er floder af energi i din krop. Som blodårer transporterer energi, transporterer meridianer energi. Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) har i flere århundrede studeret og arbejdet terapeutisk med disse energi kanaler.

Kroppens vitale energier (kaldet ”qi” eller ”chi” i TCM) flyder konstant gennem disse stier.

Der er 14 meridianer. Hver enkelt nærer, vedligeholder og støtter et bestemt organ system.

Sommetider er der mange navne om den samme meridian, nedenfor har jeg lavet et skema, der viser de engelske og danske navne.

Danske og engelske navne på meridianer

Hvis strømmen af qi i bare et af organerne er ude af balance - enten for stærk eller for svag, vil det organsystem der er understøttet af det, blive forstyrret. Når energierne har været ude af balance i et stykke tid og vi ikke har formået at harmonisere dem, enten fordi vi ikke ved de er ude af balance eller fordi vi ikke ved hvad vi skal gøre ved det, kommer de fysiske symptomer.

Langs kanalerne, ved overfladen af huden og dybere ind, findes omkring 500 små punkter, akupunkturpunkter, som kan stimuleres på forskellige måder, bla. ved akupunktur og akupressur. Ved påvirkning af disse punkter afbalancerer og genopretter vi strømmen af energi.

Vi kan lære akupunktur eller akupressur, men det er en længere og kompleks uddannelse. Heldigvis, er det at følge dine meridianer, det ikke.

Følg Meridianerne

Selv en begynder kan lære at lave denne kraftfulde selvbehandlingsteknik, som har store fordele for dit helbred og velbefindende. Ved at gøre det regelmæssigt, vil du holde dine energier (chi) frit flydende gennem dit meridian system, frigive og forebygge ophobninger, blokeringer og stagnationer, alt imens du opfrisker og giver mere liv til dine energier. Den smule tid det tager, er en god investering at gøre i det helbred. Gør det rimelig hurtigt og med intention/fokus på den meridian du følger. Det hjælper altid energien.

Det gøres ved et bevæge din åbne hånd, enten et par centimeter over kroppen eller på kroppen, langs meridianens bane. Din hånd er elektromagnetisk og som en magnet vil den fange energien i meridianen og trækker den fremad.

Rækkefølgen du følger meridianerne i er vigtig

Følg alle 14 meridianer, altid startende og sluttende med Central (Ren) og Governing (Du). Dernæst starter du med den meridian der har den højeste energi, på det tidspunkt på dagen du laver øvelsen. Hvis du gør det om morgenen, f.eks. mellem 7 og 9, starter og slutter du med mave meridianen.

7-9            Mave (Stomach)
9-11       Milt (Spleen)
11-13 Hjerte (Heart)
13-15 Tyndtarm (Small Intestine)
15-17 Blære (Bladder)
17-19 Nyre (Kidney)
19-21 Cirk.Sex (Pericardium)
21-23 Triple Warmer (Tre Varmer/San Jiao)
23-01 Galdeblære (Gall bladder)
1-3            Lever (Liver)
3-5            Lunge (Lung)
5-7          Tyktarm (Large  Intestine)

Alle meridianer flyder i en bestemt retning og for at styrke meridianerne, følger du dem ”forlæns”, dvs. fra deres punkt nummer 1 og fremefter. Nogle meridianer starter med punkt nummer 1 på fødderne, nogle på hænderne, andre på kroppen, således at nogle løber opad og andre løber nedad.


For at læse mere om meridianerne, kan du f.eks. læse Donna Edens bog, Energi Medicin i praksis (engelsk: Energy Medicine). Eller på hendes website Innersource.net


You may also like

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Flot 4 siders artikel om Donna Edens arbejde i Zoneterapeut bladet

Flot 4 siders artikel om Donna Edens arbejde i Zoneterapeut bladet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop