Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Energi Tips

0  comments

Horrible hovedpiner... og hvad du selv kan gøre ved dem

Øvelser og akupressurpunkter

Hovedpine skyldes altid overbelastning i hovedområdet. Ingen af jer vil nogensinde have haft hovedpine, når I følte jer vidunderligt afslappede og glade i jeres liv. Du oplever hovedpine, når du er stresset, ude af balance, føler at du er overvældet og jonglerer med for mange ting. Med andre ord er hovedpine en besked fra alle dine krops systemer, der fortæller dig, at noget er ude af balance.

En af de store faktorer i hovedpine er niveauet af toksiner, som du har i din krop. Leveren, nyrerne og tyktarmen er de primære organer, der beskæftiger sig med forarbejdning og eliminering af toksiner fra den fysiske krop. Lungerne er også involveret i den måde, hvorpå de flytter kuldioxid ud af kroppen.

Energimæssigt er auraen og chakraerne de vigtigste systemer til at fjerne toksiner fra hele kroppens system. Og det er dette aspekt af afbalancering af toksicitet for at forebygge og behandle hovedpine, som jeg vil koncentrere mig om i denne artikel.

De mest almindelige årsager til at have for mange toksiner i den fysiske krop er:

 • At spise mad, der ikke passer til kroppens ernæringsbehov
 • Bivirkninger af medicin
 • Hormonel ubalance
 • At drikke mere alkohol end afgiftningssystemerne kan klare

De mest almindelige årsager til at have for mange toksiner i hele kroppens system er:

 • 1. og 2. chakra er for overbelastede til at kunne udføre deres funktion effektivt
 • Ikke at have jordforbindelse
 • Stress skaber en fight/flight/freeze nødreaktion
 • Kompromitteret forbindelse mellem hovedet og hjertet

Så hovedpine er et symptom på ubalance. For det meste er denne ubalance i chakrasystemet og meridianorgansystemerne, der håndterer toksicitet, og de kan være tæt forbundne med hormoner og stress, men den gode nyhed er, at du kan gøre noget ved det!

I kinesisk medicin (TCM) fungerer din Galdeblære og Blære som 'yang' støttepartnere til dine eliminationsorganer Lever og Nyre (som er yin). Galdeblære og Blære arbejder ofte hårdt for at holde balancen, når leveren og nyrerne kæmper. Tænk på de gange, hvor konen i et forhold bare har for meget at lave... manden kommer til at spille en større rolle i forholdet til familie/arbejde/hjem. Han skal tage fat. Men i mellemtiden kæmper konen virkelig, totalt overvældet over det, hun forsøger at klare, og det stopper bare ikke - arbejdsbyrden bliver ved med at hobe sig op.

På dette tidspunkt begynder stressen i situationen at påvirke manden, og hvor han i starten havde været i stand til at klare situationen rigtig godt, føler han sig nu også stresset og presset med det ekstra arbejde. Det er præcis, hvad der sker i forholdet mellem yin/yang-partnere i meridiansystemet. Når Lever eller Nyre er overvældet i deres forsøg på at behandle toksiner, øges energien i Galdeblæren og Blæren, som forsøger at holde balancen. Men denne vidunderligt kloge energiske løsning bør kun være en kortsigtet foranstaltning, og hvis Lever og Nyrer fortsætter med at kæmpe (måske fortsætter du med at spise mad, der ikke er godt for dig, eller at tage det ekstra glas vin), begynder Galdeblære og Blære virkelig også at mærke belastningen. Da Galdeblæren og Blæremeridianerne omkranser hovedet (og især hovedbunden), og de mærker en vedvarende belastning, er et af de fysiske symptomer, du kan opleve, hovedpine.

Jeg bør præcisere på dette tidspunkt, at for de fleste af jer vil det ENTEN være Lever/Galdeblære forholdet ELLER Nyre/Blære forholdet, der for det meste viser sig. Hvis du oplever hovedpine, vil du, mens du laver øvelserne nedenfor, bemærke, at en af dem simpelthen føles bedre for dig, du vil resonere med den mere end den anden øvelse. Det er den, du vil bruge oftest.

Ved Lever/Galdeblære hovedpine

 • Først skal du massere under begge bryster og derover og samt over og under begge kraveben
 • Lav et kronetræk (sæt fingerspidserne på panden og træk ud til siden til tindingen for hver vejrtrækning. Fortsæt hele vejen op og rundt om hovedet til nakken, hvor du bare trækker et par centimeter ned til hver side) for at skabe plads til, at energien i hovedet kan genoprette balancen
 • Massér hovedbunden over toppen af ørerne så dybt som det er behageligt.
 • Massér området på ydersiden af brysterne
 • Massér det sted på dine yderlår, hvor dine fingre lander, hvis du står med armene lige nedad
 • Masser ovenpå foden omkring et par centimeter tilbage fra mellem ”svømmehuden” mellem den første og anden tå. Når du trækker fingeren opad fra ”svømmehuden”, møder du punktet lige ved den første knogle
 • Afslut med langsomt at massere indersiden af dine ben op, gennem lysken og op på forsiden af kroppen, kryds hænderne over dit hjerte og tag et par forløsende vejrtrækninger her

Ved Nyre/Blære hovedpine

 • Massér først området under kravebenet og hen over toppen af kønsbenet
 • Lav et kronetræk for at skabe plads til, at energien i hovedet kan genoprette balancen
 • Med den ene hånds langfinger og tommelfinger holder du forsigtigt på begge sider af næseryggen. Med den anden hånd sættes forsigtigt to fingre og en tommelfinger sammen i det hule område øverst på halsen, hvor halsen møder kraniet
 • Tag tre vejrtrækninger her
 • Placer den ene hånd fladt på din pande og den anden hånd fladt på din mave under navlen
 • Tag flere vejrtrækninger her, indtil du mærker din hovedpine ændre sig

Disse øvelser kan være vidunderlige at lave, når du allerede har hovedpine, men også at gøre dem regelmæssigt kan hjælpe med at balancere systemet for at forhindre hovedpine.

Af Prune Harris

Akupressur punkter for hovedpine på kroppen

Rigtig mange steder på kroppen, og ikke kun omkring hovedet, har vi gode akupunktur punkter, dvs. hvis du sætter en nål i punktet – og i dette tilfælde vil vi bruge dem så akupressur punkter, dvs. du kan påvirke energien i punktet med dine egne fingre. Uanset om du gør det på dig selv eller på en klient.

Jeg har lavet et diagram over

De 14 bedste akupressur punkter til lindring af hovedpine og migræne

Som du skal være velkommen til at bruge, lige så tosset du vil!

Du bruger dem ved at holde på punktet eller massere punktet i ca. 2 minutter ad gangen. Du kan evt. vælge en 2-3 af punkterne og arbejde med først i nogle dage og derefter nogle andre. Efterhånden finder du ud af hvilke punkter du synes bedst om og hvilke punkter, der giver dig størst lindring.

Jeg ønsker dig godt arbejdslyst – og et klart tænkende, let, energifyldt og smertefrit hoved <3

https://edenenergimedicin.dk/wp-content/uploads/2023/02/De-14-bedste-akupressur-punkter-hovedpine-migraene.pdf

You may also like

Mystikkens Univers, Helsemesse Østerbro nov 24

Mystikkens Univers, Helsemesse Østerbro nov 24

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Flot 4 siders artikel om Donna Edens arbejde i Zoneterapeut bladet

Flot 4 siders artikel om Donna Edens arbejde i Zoneterapeut bladet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

0
  0
  Din Kurv
  Din kurv er tomTilbage til Shop