Personlighedstyper, de 5 rytmer

Hver mennesketype (vand, træ, ild, jord, metal) har sine egne karakteristika. Ubalancer kan lettere korrigeres, når man kender typen. Og så er det sjovt at kende typen på ens nærmeste, så kan vi bedre forstå hvorfor de opfører sig som de gør - og vi opfører os som vi gør.

Vand Rytmen

Arketype: Filosoffen eller den nysgerrige baby.

Den   filosofiske   Vand rytme er en langsommere rytme. Disse typer af Vand mennesker er dybt kreative, eftertænksomme, romantiske og hypnotiske. De kan ikke skynde sig, og vil hellere lede efter en mening med alt de laver. Overspringshandlinger kan være et problem, især når de har et godt og er trygge med det de allerede har gang i. Tænker meget og kan udtrykke sig i ord, tegn og symboler.

Den   nysgerrige baby    rytme er en sød, legende type og kan ligne Ild rytmen nogen gange, pga deres sjove og glade natur. Alt virker som det er nyt for dem og de nyder at udforske livet og lære mennesker at kende. De har en stor opfindsomhed, kreativitet og kan have tendens til at overdrive tingene lidt i deres eget hoved.

Vand mennesker er ikke klar over, at de kan fylde meget. De kan kravle ind i deres skildpaddeskjold, når de bliver såret.

Selvom de træner, får de sjældent den veltrænede krop. De har behov for at have vand omkring dem. De holder fast i vandet i deres krop og kan nemt få ødemer.

5 element eller rytme, Vand

Stress reaktion: 
Frygt

Følelsesmæssige/Mentale styrker: 
Håbefuld, venlig, dyb, legesyg, uafhængig

Følelsesmæssige/Mentale udfordringer: 
Frygt, paranoia, skam, skyld, depression

Fysiske egenskaber: 
Rundt ansigt, brede kinder, ”meningsfulde” øjne. Kan ofte være lidt kraftige

Gavner organer: 
Nyre og Blære

Kendte Vand mennesker: 
Edith Piaf, Maurice Chevalier, Stevie Nicks, Nicholas Cage

Træ Rytmen

Arketype: Pioneren, Krigeren

Træ mennesker gør det først – og gør det godt. Deres mission er at fikse, det der ikke virker. De ser det store billede, de sætter mål og opnår disse mål på rekordtid.

De sætter sandhed over situationsfornemmelse og kan afvise folk, der ikke arbejder som de gør. Tålmodighed er ikke deres stærke side, men de er meget loyale, både overfor mennesker og det de laver.

Det er altid godt at have en træ rytme i dit liv, de står ved deres venner. De kan virke meget intensive overfor andre, men de mærker det ikke selv.

De vil ikke tale om ringene, de vil bare gøre det. Hvis ikke andre tager lederrollen/ansvaret, gør de.

Træ typer vågner op om aftenen. Træ typer græder ikke og viser ikke at de er sårede. De kan lide grænser og disciplin. De kan lide sport og er store konkurrence mennesker, hvor det handler om at vinde. De kan også være arbejdsnarkomaner.


5 element eller rytme, Træ

Stress reaktion: 
Vrede

Følelsesmæssige/Mentale styrker:
 Har drive, er målrettet, fokuseret og organiseret

Følelsesmæssige/Mentale udfordringer: 
Vrede, frustration, kort-luntet, intensiv

Fysiske egenskaber: 
Rektangulære ansigter, firkantet kæbelinje, intenst blik og stærke ”bryn-knogler”. Ofte lave eller mellem høje, lidt firkantede og muskuløse.

Gavner organer: 
Lever og Galdeblære

Kendte Træ mennesker: 
Simon Cowell, Napoleon Bonaparte, Donald Trump, Pink

Ild Rytmen

Arketype: Troldmanden, Aben der hopper frem og tilbage, dramaqueen

Ild bringer optimisme til svære situationer. De forstår vigtigheden af forbindelsen mellem grupper af mennesker og de kan vende seriøsitet om til øjeblikke med sjov og glæde.

Passion og fornøjelse virker som magneter for Ild typer og de kan have et problem med at binde sig til dig eller forpligte sig, for hvis der kommer et projekt eller andet forbi der bringer mere glæder, springer de derover.

Gode igangsættere, men afslutter sjældent. Her har de brug for en træ-type. De er følemennesker, der kan lide at tale om deres følelser. De lever her og nu. Ikke så gode til at planlægge.

De kan grine selvom de fortæller en trist historie. Glæden er der altid. Kan nogle gange virke lidt upassende.

Når de stresser, kan de panikke og løbe rundt som en kylling uden hoved.

De tiltrækkes af glæden i øjeblikket. De kan lide farver og ”klæde sig ud”.

Mange ADHD diagnosticerede børn er ofte blot Ild rytmer, og burde behandles efter det.

5 element eller rytme, Ild

Stress reaktion: 
Panik

Følelsesmæssige/Mentale styrker: 
Glæde, lykke, positivitet, optimisme

Følelsesmæssige/Mentale udfordringer: 
Panik, ”spredt”, ufokuseret, har svært ved at binde sig

Fysiske egenskaber: 
Langt ansigt eller hjerte formet. Prominente kindben, smilende øjne. Ofte fregner, rødt krøllet eller stridt hår. Slanke ”kegleformede” lemmer.

Gavner organer: 
Hjerte, Perikardie, Triple Warmer, Tyndtarm

Kendte Ild mennesker: 
James Corden, Benny Hill, Jim Carey, Bette Midler, Ellen Degeneres

Jord Rytmen

Arketype: ”Caretaker”, i servicejobs, skolelærer

Jord mennesker er indbegrebet af medfølelse for andre mennesker og/eller dyr. Intet er mere vigtigt i livet, end at andre føler sig trygge og trøstet.

Et Jord menneskes egne behov vil aldrig være lige så vigtige som andres behov. De er fredsmagere og en god skulder at græde ud ved, som ikke altid varsler godt for at tage vare på sig og sætte pris på sig selv. Ikke dem der fikser ting.

De har en masse kærlighed. Vil gerne tale om følelser. Følelser kan vise sig fysisk, kan have problemer med fordøjelsen.

Kan leve i fortiden og kan altid huske. Kan virke omklamrende. De bryder sig ikke om forandringer eller konflikter.

Jord mennesker ved alt om deres naboer. De kan lide at gå barfodet. Kan samle på ting. Oprigtig interesseret i hvad har at sige.

5 element eller rytme, Jord

Stress reaktion: 
Bekymring

Følelsesmæssige/Mentale styrker: 
Medfølende, venlige, fredfyldte, blide

Følelsesmæssige/Mentale udfordringer: 
Bekymring, ubeslutsomhed, let ved at føle sig skyldige, fornærmet

Fysiske egenskaber: 
Kortere ansigter med gusten hudfarve og bredere pander. Smal næse men bredere mund og/eller smil. Rund krop.

Gavner organer: 
Mave og Milt

Kendte Jord mennesker: 
Pave Francis, Omar Sarif, Ed Sheeran, Melaine i Borte med Blæsten.

Metal Rytmen

Arketype: Alkymist (guldmager), Engle, Giraf

Metal mennesker søger ofte en større spirituel sandhed og vil følge den, stille og roligt, selvom det betyder farvel til folk der ikke passer på deres vej – til de når målet. Leder efter noget, der giver mening med livet.

De er vise og ærbødige og synes at flyde lidt over jordhøjde, higende efter at forstå det vi ikke kan se, den spirituelle side af livet.

Metal mennesker udtrykker ikke udadvendt stor glæde eller stor bedrøvelse. De lever i deres hovedet og observerer verden ovenfra. De taler ikke meget, har det godt med stilhed. Er meget retskafne, hvorfor skulle de gøre noget, der ikke er rigtigt? Har en følelse af at sidde lidt højere til bords end alle andre, afskåret fra følelser, har brug for meget tid alene. Kan let dømme andre mennesker. Er meget ordentlige og har styr på deres ting. Mener selv de har ret. Kan ikke have kaos og rod omkring dem. De er stille, men i slutningen af en samtale kommer de ofte med det bedste svar/løsning. Kan være lidt nørdede. Metal typer kan blive låst fast sløjfe, også selvom det de laver ikke er tidssvarende længere.


5 element eller rytme, Metal

Stress reaktion: 
Sorg

Følelsesmæssige/Mentale styrker: 
Respektfulde, graciøse, gode manerer, tankefulde

Følelsesmæssige/Mentale udfordringer: 
Sorg, afskåret, reserverede, utilnærmelige, anti-sociale

Fysiske egenskaber: 
Aflangt ansigt med store øjne, prominente kindben og næse, bleg hudfarve, høje, eller ser højere ud selvom de ikke er det, ranglet

Gavner organer: 
Tyktarm og Lunge (som begge frigiver toksiner – hovedtemaet i deres liv)

Kendte Metal mennesker: 
Angelina Jolie, Victoria Beckham, Benedict Cumberbatch, Daniel Day-Lewis

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop