Stress kontra Immunforsvar, Del 1 af 3

Energi Tips

0  comments

Stress kontra Immunforsvar

Del 1 af 3

– eller når vi snakker energi medicin: Tre Varmer kontra Milt

Forstå vigtigheden af forholdet mellem Milten og Tre Varmeren og hvordan du holder dem afbalanceret.

Jeg vil i 3 indlæg forklare dig lidt om vigtigheden af forholdet mellem disse to meridianer.
Kort fortalt er Tre Varmeren både en meridian og et energisystem, der styrer vores stress og vores fight, flight and freeze reaktion. Milten styrer vores immunforsvar og vores fordøjelse, ikke bare af mad, men også fordøjelse af nye energier, tanker, følelser og oplevelser du konstant bearbejder.

Så når Tre Varmeren skal bruge ekstra energi, når du har for meget om ørerne, er det første energisystem den stjæler energi fra, Milten. Så rent energetisk set, er det helt naturligt, at vi bliver syge når vi stresser. I disse tre indlæg vil jeg forklare de to energisystemer og til sidst i en video (del 3), give dig nogle tips til hvordan du kan holde dem afbalanceret.

Oversigt:

  1. Meridianer, Tre Varmeren og Milten forklaring
  2. Tre Varmeren
  3. Milten, vigtigheden af at Milten og Tre Varmeren er i balance, video med 6 gode teknikker til at afbalancere Milt og Tre Varmeren

Del 1:

Tre Varmeren (TV) og Milten (MI)

(Hvis du ikke har helt styr på hvad meridianer er, er det de energibaner i vores krop, som transporterer Qi (udtales tji) eller livskraft – eller energi, i vores krop. Ligesom blodårene transporterer blod, transporterer meridianerne energi. Det er på disse baner af energi, akupunktører sætter deres nåle. På alle meridianer er der nogle punkter, hvor energien kommer tæt på overfladen af huden og det er her vi både kan nå og kan påvirke den. Både med nåle, men også med vores fingre. Dette kaldes akupressur.)

Energien i meridianerne

Al energi i meridianerne løber – optimalt set – i en bestemt retning. Nogle løber oppefra og ned, og nogle løber nedefra og op. Det vigtigste er, at de løber i den retning, der er meningen. Nogle gange flipper energien rundt og energien i meridianen løber baglæns. Dette er ikke gavnligt for os, men sker ofte. Nogle gange er der stagnationer, eller blokeringer, på meridianen. Dette er heller ikke gavnligt for os. Ved gentagne ubalancer, er det at vi kommer til at mærke ubalancen enten fysisk eller psykisk. Når vi ignorerer de små eller store signaler kroppens sender til os, ender vi med at blive syge.

Milt på torso.jpg

Milten er et organ, der er placeret i side af kroppen, ca. under venstre bryst. Den er også en meridian – og for at det ikke skal være løgn, også et såkaldt Radiant Circuit, men det kommer vi ikke nærmere ind på her. Alle meridianer sender både energi til det organ de tilhører, samt har en række andre fysiske og psykiske funktioner.

Udover deres rolle som meridian, spiller TV og MI flere roller.

For det første kan de springe ud af deres energi bane og lynhurtigt sende specialiseret energi hen hvor det er nødvendigt.

Kun 2 andre meridianer kan gøre det samme: REN og DU.

De andre 10 bliver på deres meridian bane nat og dag.

Vigtigere endnu tjener/hjælper de vitale og væsentlige systemfunktioner, der skal holde din krop sund.

Tre-Varmer,-den-store-kriger.jpgTre Varmeren – Den store Kriger

Milten,-den-store-moder.jpgMilten – Den store Moder

De indeholder de vigtige systemomfattende funktioner der holder kroppen sund, så vi kalder dem Great Warrior (Den store kriger) og The Great Matriarch (Den store moder) for kroppens energi systemer.

You may also like

Mystikkens Univers, Helsemesse Østerbro nov 24

Mystikkens Univers, Helsemesse Østerbro nov 24

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop