Stress kontra Immunforsvar, Del 2 af 3

Energi Tips

0  comments

Stress kontra Immunforsvar

Del 2 af 3

- eller når vi snakker energi medicin: Tre Varmer kontra Milt


Forstå vigtigheden af forholdet mellem Milten og Tre Varmeren og hvordan du holder dem afbalanceret.

Jeg vil i 3 indlæg forklare dig lidt om vigtigheden af forholdet mellem disse to meridianer.
Kort fortalt er Tre Varmeren både en meridian og et energisystem, der styrer vores stress og vores fight, flight and freeze reaktion. Milten styrer vores immunforsvar og vores fordøjelse, ikke bare af mad, men også fordøjelse af nye energier, tanker, følelser og oplevelser du konstant bearbejder.

Så når Tre Varmeren skal bruge ekstra energi, når du har for meget om ørerne, er det første energisystem den stjæler energi fra, Milten. Så rent energetisk set, er det helt naturligt, at vi bliver syge når vi stresser. I disse tre indlæg vil jeg forklare de to energisystemer og til sidst i en video (del 3), give dig nogle tips til hvordan du kan holde dem afbalanceret.


Oversigt:

 1. Meridianer, Tre Varmeren og Milten forklaring
 2. Tre Varmeren
 3. Milten, vigtigheden af at Milten og Tre Varmeren er i balance,
  video med 6 gode teknikker til at afbalancere Milt og Tre Varmeren

Del 2:

Tre Varmer (TV)

I første del fortalte jeg dig lidt om meridianerne og generelt om Milten og Tre Varmeren. Nu dykker vi dybere ned i hvad Tre Varmeren er.


TV er den meridian (den er også et energisystem og et Radiant Circuit ligesom Milten), der arbejder med kroppens Kæmp Flygt Frys (fight flight freeze) reaktion og vores binyrer. Den styrer også vores temperaturregulering og har en stor indflydelse på vores vaner. Gode som dårlige. Den passer på os, plejer vores vaner, igen gode som dårlige.

Tre Varmeren har ikke, ligesom Milten, et fysisk organ.

Den er ikke et organ, men nærmere en funktion. Den har til formål bl.a. hele tiden at regulere temperaturen i de tre ”ovne”, hvor den øverste er i brystet og har med hjerte og lungerne at gøre, den mellemste er i maven - over navlen op til mellemgulvet - og har med mave, milt, lever og galdeblære at gøre og den nederste ovn er under navlen og styrer nyrer, blære, tyk- og tyndtarm.


Som energisystem tjener TV 3 essentielle aktiviteter:
 • Immunforsvarets evne til at identificere og ødelægge angribere
 • Kroppens fight flight freeze reaktion
 • Kroppens evner/vaner til at overleve

Som politiet eller hæren bliver det aktiveret når det fornemmer en fare eller en trussel.

Det samarbejder med binyrerne i at producere hormoner såsom kortisol og adrenalin, essentielle kemikalier til kroppens evne for at håndtere fare og stress.

Pga. dens fundamentale ansvarlighed for at holde dig i live under alle omstændigheder, er TV (ligesom militæret) i stand til at indkalde energier fra andre energisystemer (på nær Hjertet)


Tre Varmeren passer på dine vaner - gode som dårlige

Tre Varmer er ladet med energi for at opretholde dine overlevelsesvaner. Du har overlevet indtil nu, så det handler ikke om at ændre de vaner, der har fået dig så langt. Dens politik er at holde langvarige vaner på plads. Endnu mere vedholdende er vaner, der har biokemiske rødder.

Din eksistens er et bevis på, at dine forfædre overlevede, så de vaner, som deres akkumulerede erfaringer har trukket ind i dit nervesystem, er Tre Varmerens yndlingsenergier.

Den satser på disse dokumenterede overlevelsesstrategier snarere end de ubetydelige præferencer i din vilje.

Den bekymrer sig om, du har opsparet nok kropsfedt til at overleve den næste hungersnød, ikke om hvordan du ser ud i en bikini. Den passer derfor på dine vaner (som du måske i dette tilfælde vil opfatte som dårlige), med at få nok at spise og vil umiddelbart modarbejde dig, hvis du går på diæt.

Den har urokkeligt viet sin energi til at sikre, at du også vil være i live igen i morgen. Hvorvidt du bliver glad den dag eller ej, er ikke dens bekymring.

Så hvis bekymring er din lykke? Tre Varmer er ikke blot en meridian men også et energisystem, kaldet Radiant Circuits. De to systemer har mange ting til fælles.


Tre Varmeren beskytter livet

Som meridian beskytter Tre Varmeren livet og som Radiant Circuit hylder den livet.

Men når dit liv er meget stressende, når du ubarmhjertigt skubber dig selv, når dine forhåbninger er så store, at du ender med at dømme dig selv for ikke at være den, du vil være i stedet for at acceptere, hvem du er, spænder Tre Varmeren sine muskler. Den kan tilsidesætte Radiant Circuits - de strålende kredsløb, der er selve energiens lykke. Og kun fokusere på din overlevelse.

Derfor er det så vigtigt at holde den i balance.

Rigtig – som i rigtig – ofte, er der for meget energi i vores Tre Varmer, så i stedet for at løbe i en blød sinuskurve hen over dagen, ligger den og vipper oppe i det røde felt. Her er det så at vi kan opleve stress, vores binyrer brænder ud, vi oplever (overgangsalder)hedeture og vores immunforsvar er virkelig kommet på en prøvelse. Hvorfor vil jeg fortælle dig om i næste afsnit.

Næste  - og sidste del i denne lille serie - vil du læse om vigtigheden af at Milten og Tre Varmeren er i balance, få en video med 6 gode teknikker til at afbalancere Milt og Tre Varmeren.

You may also like

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Flot 4 siders artikel om Donna Edens arbejde i Zoneterapeut bladet

Flot 4 siders artikel om Donna Edens arbejde i Zoneterapeut bladet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

0
  0
  Din Kurv
  Din kurv er tomTilbage til Shop