Vigtigheden af at Milten og Tre Varmeren er i balance

Energi Tips

0  comments

Kender du den om Milten?

Og dens makker – Tre Varmeren.


Forstå vigtigheden af forholdet mellem Milten og Tre Varmeren og hvordan du holder dem afbalanceret.

Jeg vil i denne artikel forklare dig lidt om vigtigheden af forholdet mellem disse to meridianer.


Oversigt:

Meridianer, Tre Varmeren og Milten forklaring

Tre Varmeren

Milten, vigtigheden af at Milten og Tre Varmeren er i balance, video med 6 gode teknikker til at afbalancere Milt og Tre Varmeren


Meridianerne

Hvis du ikke har helt styr på hvad meridianer er, er det de energibaner i vores krop, som transporterer Qi (udtales tji) eller livskraft – eller energi, i vores krop. Ligesom blodårene transporterer blod, transporterer meridianerne energi. Det er på disse baner af energi, akupunktører sætter deres nåle. På alle meridianer er der nogle punkter, hvor energien kommer tæt på overfladen af huden og det er her vi både kan nå og kan påvirke den. Både med nåle, men også med vores fingre. Dette kaldes akupressur.

Al energi i meridianerne løber – optimalt set – i en bestemt retning. Nogle løber oppefra og ned, og nogle løber nedefra og op. Det vigtigste er, at de løber i den retning, der er meningen. Nogle gange flipper energien rundt og energien i meridianen løber baglæns. Dette er ikke gavnligt for os, men sker ofte. Nogle gange er der stagnationer, eller blokeringer, på meridianen. Dette er heller ikke gavnligt for os. Ved gentagne ubalancer, er det at vi kommer til at mærke ubalancen enten fysisk eller psykisk. Når vi ignorerer de små eller store signaler kroppens sender til os, ender vi med at blive syge.


Tre Varmeren (TV) og Milten (MI)

Milt på torso.jpgFor at starte med Milten, er den selvfølgelig et organ, der er placeret i venstre side, ca. under vores bryst. Den er også en meridian – og for at det ikke skal være løgn, også et såkaldt Radiant Circuit, men det kommer vi ikke nærmere ind på her. Alle meridianer sender både energi til det organ de tilhører, samt har en række andre fysiske og psykiske funktioner.

Udover deres rolle som meridian, spiller TV og MI flere roller.

For det første kan de springe ud af deres energi bane og lynhurtigt sende specialiseret energi hen hvor det er nødvendigt.

Kun 2 andre meridianer kan gøre det samme: REN og DU.

De andre 10 bliver på deres meridian bane nat og dag.

Vigtigere endnu tjener/hjælper de vitale og væsentlige systemfunktioner, der skal holde din krop sund.

Tre-Varmer,-den-store-kriger.jpg
Tre Varmeren - Den store Kriger

Milten,-den-store-moder.jpg
Milten - Den store Moder

De indeholder de vigtige systemomfattende funktioner der holder kroppen sund, så vi kalder dem Great Warrior (Den store kriger) og The Great Matriarch (Den store moder) for kroppens energi systemer.


Tre Varmer (TV)

TV er den meridian (den er også et energisystem og et Radiant Circuit ligesom Milten), der arbejder med kroppens Kæmp Flygt Frys (fight flight freeze) reaktion og vores binyrer. Den styrer også vores temperaturregulering og har en stor indflydelse på vores vaner. Gode som dårlige. Den passer på os, plejer vores vaner, igen gode som dårlige.

Tre Varmeren har ikke, ligesom Milten, et fysisk organ.

Den er ikke et organ, men nærmere en funktion. Den har til formål bl.a. hele tiden at regulere temperaturen i de tre ”ovne”, hvor den øverste er i brystet og har med hjerte og lungerne at gøre, den mellemste er i maven - over navlen op til mellemgulvet - og har med mave, milt, lever og galdeblære at gøre og den nederste ovn er under navlen og styrer nyrer, blære, tyk- og tyndtarm.

Som energisystem tjener TV 3 essentielle aktiviteter:

  • Immunforsvarets evne til at identificere og ødelægge angribere
  • Kroppens fight flight freeze reaktion
  • Kroppens evner/vaner til at overleve

Som politiet eller hæren bliver det aktiveret når det fornemmer en fare eller en trussel.

Det samarbejder med binyrerne i at producere hormoner såsom kortisol og adrenalin, essentielle kemikalier til kroppens evne for at håndtere fare og stress.

Pga. dens fundamentale ansvarlighed for at holde dig i live under alle omstændigheder, er TV (ligesom militæret) i stand til at indkalde energier fra andre energisystemer (på nær Hjertet).

Tre Varmer er ladet med energi for at opretholde dine overlevelsesvaner. Du har overlevet indtil nu, så det handler ikke om at ændre de vaner, der har fået dig så langt. Dens politik er at holde langvarige vaner på plads. Endnu mere vedholdende er vaner, der har biokemiske rødder.

Din eksistens er et bevis på, at dine forfædre overlevede, så de vaner, som deres akkumulerede erfaringer har trukket ind i dit nervesystem, er Tre Varmerens yndlingsenergier.

Den satser på disse dokumenterede overlevelsesstrategier snarere end de ubetydelige præferencer i din vilje.

Den bekymrer sig om, du har opsparet nok kropsfedt til at overleve den næste hungersnød, ikke om hvordan du ser ud i en bikini. Den passer derfor på dine vaner (som du måske i dette tilfælde vil opfatte som dårlige), med at få nok at spise og vil umiddelbart modarbejde dig, hvis du går på diæt.

Den har urokkeligt viet sin energi til at sikre, at du også vil leve igen i morgen. Hvorvidt du bliver glad den dag eller ej, er ikke dens bekymring.

Så hvis bekymring er din lykke? Tre Varmer er ikke blot en meridian men også et energisystem, kaldet Radiant Circuits. De to systemer har mange ting til fælles.

Som meridian beskytter Tre Varmeren livet og som Radiant Circuit hylder den livet.

Men når dit liv er meget stressende, når du ubarmhjertigt skubber dig selv, når dine forhåbninger er så store, at du ender med at dømme dig selv for ikke at være den, du vil være i stedet for at acceptere, hvem du er, spænder Tre Varmeren sine muskler. Den kan tilsidesætte Radiant Circuits - de strålende kredsløb, der er selve energiens lykke. Og kun fokusere på din overlevelse.

Derfor er det så vigtigt at holde den i balance.

Rigtig – som i rigtig – ofte, er der for meget energi i vores Tre Varmer, så i stedet for at løbe i en blød sinuskurve hen over dagen, ligger den og vipper oppe i det røde felt. Her er det så at vi kan opleve stress, vores binyrer brænder ud, vi oplever (overgangsalder)hedeture og vores immunforsvar er virkelig kommet på en prøvelse. 


Milten (MI)

Milt energisystemet bruger en anden strategi end Tre Varmeren, for at holde dig tryg, sund og rask.

Hvor Tre Varmeren sørger for at holde dig i live og dirigere dine energier rundt, som militæret der samler styrker fra alle enheder, er Milten noget blødere i sin tilgang.

Den sikrer at alle dine 9 energi systemer (som EEM-terapeuter arbejder med), spiller i harmoni.

Hvis f.eks. Lever meridianen er nede på energi eller halschakraet er ude af balance, organiserer Milten hele kroppens energi system for at hjælpe dem.

Som Matriarken der samler familien, sørger Milten for at der er plads til alle, at alle har/får den energi de har behov for og er klar til at udglatte alle mulige konflikter.

Milt meridianen både nærer og løber igennem organet Milten, der også nærer bugspytkirtlen. Både MI og bygspyt er involveret i fordøjelsesprocessen. Denne funktion rækker længere end blot fordøjelsen af den mad og de kemikalier du måtte indtage, men også fordøjelse af nye energier, tanker, følelser og oplevelser du konstant bearbejder.

En anden af Miltens vigtigste funktioner er vores immunforsvar. Hvis du har for lidt energi i Milten, har du tendens til hurtigt at blive syg. Især hvis du tænker samspillet med TV ind.

Et tilbagevendende problem i vores moderne industrialiserede tid, er at Milten og TV kommer ud af balance. Fordi TV har evnen til at indkalde energier fra andre energisystemer, og den allestedsnærværende trussel der lurer i omgivelserne, er forskellig fra den, TV blev udviklet til, er den konstant på vagt og stjæler energier fra de andre energisystemer.

Pga. TV’s parring med Milten via organuret, er Milten den første den trækker energi fra.

meridian-flow-wheel,-dansk.jpg

Som et resultat har TV ofte for meget energi og Milten har for lidt energi.

Det er faktisk meget simpelt. Du læste før, at TV indsamler energier fra andre meridianer, når den skal passe på dig (på den gode eller dårlige måde, alt efter hvilke øjne der kigger. Dine eller TV’erens).

På organuret kan du se, at Tre Varmeren sidder overfor Milten. Dvs. Milten er det første energisystem, den stjæler energi fra, når den mener den selv har for lidt, bl.a. hvis du stresser. Du har lige læst, at Miltens vigtigste funktion er immunforsvaret. Så når du stresser, stjæler TV energi fra Milten først, som bl.a. styrer vores immunforsvar. Og når vi ikke har energi nok til at passe på vores immunforsvar, bliver vi syge.

Endnu en grund til at sørge for at holde energi balancen mellem TV og MI i top.


Hvert organ bærer et målbar energifelt mellem organet og resten af kroppen. Alt dette sker uden vi er bevidste om det.

Du kan hjælpe dem med at gøre deres arbejde bedre.

Forholdene i vores moderne liv er så anderledes end da disse ”systemer” blev udviklet, at de ofte har brug for hjælp til at fungere optimalt.


EEM-terapeuter kan bringe TV og MI tilbage i bedre balance. Men du kan sørme også gøre en god del af det selv!

Bl.a. ved nogle af disse øvelser. De har bedst effekt, hvis du på samme tid tager energi ud af Tre Varmeren og styrker Milten.


Her får du 6 hurtige teknikker til at berolige Tre VarmerenYou may also like

Mystikkens Univers, Helsemesse Østerbro nov 24

Mystikkens Univers, Helsemesse Østerbro nov 24

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Ancient Echoes, Muskler har hukommelse

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Horrible Hovedpiner – og hvad du selv kan gøre ved dem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop